Blogger Templates

Friday, July 20, 2012

jom same-same melayari DUNIA PINK ;)


Assalamualaikum sincere readers ! :)
hye hye ! Welcome to the NASHINA'S PLACE^^
eh jgn tenyeh-tenyeh mata tuh. sememangnye anda berada di dunia yg nyata lagi fana ini. memg gmbarr yg aku upload dekatt blog nih sumenye PINK. amaran keras kepada sesiapa yang tidak menggemari colour pink dengan kata lain anti-pink, anda dinasihatkan supaya tidak meneruskan pembacaan. Terima kasih.


the besh place ever ! ini adalah kamar tidur ku merangkap location terbaik untuk berguling-guling apabila kebosanan di rumah. nih da macam tempaat beradu patung-patung tersebut. sampai ruang untuk aku tido tinggal 1 per empat sahajee. camni lahh klu dah naik tocang dengan tuan sendri. orang bagi betis nak peha :') *kantoi bantal busuk di citu. okay malu.


nih bukan meja study yer kawan-kawan. nih meja online name dia. Dengan berkonsepkan ala-ala Jepon Tapi versi Malaysia, meja Jepon digunakan bagi meletak sume pekakas hak milik diri sendiri. Konon-konon nak uat comel-comel la macam dalam movie Jepon yang selalu aku tengok tapi jadik serabut alam plaks bila tengok dalam gambar. Tapikan kalau korang perasan rumah atau bilik orang Jepon memang banyak barang. Penuh & padat. tapi tetap comel, setuju tak ? ^__* ithuu lahh konsep yang aku ingin kekalkan. tapi tatau lah sampi bile kocomelan ini dapat bertahan. kita lihat sususan ini suma selepas seminggu adakah mereka berada di position yang sama atau pown berubah. heee.


antara barang wanita kepunyaan aku. actually ada some followers yang minta request suruh buat review about make up yang aku guna. takda lah hebat sangat pasal make up nih. pakai tenyeh-tenyah je kat muke segala foundation, blusher bagai. orang tanya, jawab je la. so, check it out !

STRAWBERRY PUREE BODY LOTION
Lightweight, cooling moisturisation with strawberry pulp and sumptuous strawberry seed oil. Normal Skin. -THE BODY SHOP.

FACE & IT Radiance Foundation SPF20, PA++ -THEFACESHOP

PHYTOGENIC Infinite Foundation SPF20 PA++ -THEFACESHOP

ULTRA PROTECT FACES Sunscreen Lotion SPF UVB 30 -BANANA BOAT

PINK LOVE PERFUME - BEBE

BODY LOTION BEBE SHEER- BEBE

PINK SUNSILK, silky smooth & manageable -SUNSILK

PINK REXONA TEENS, 24 hours protection- REXONA

ROSE MOISTURISING BODY CREAM -MARK & SPENCER

MYSTERIOUS BODY LOTION - ELIANTO


AL-Quran & tafsir Pink tuh pemberian insan yang bernama Muhammad Hilmi Abd Aziz :) Dan  Al-Quran beserta tafsir berwarna hijau pemberian kawan baik selaku roomate selama 2 semester for my degree nih Nuraziela Bt Ismail. Yang special nye kawan baik & teman baik special both mempunyai tarikh lahir yang sama. adakan ini satu kebetulan ?


Herb Day Cleansing Wipes, gentle yet thorough cleansing wipes with plant extracts - THEFACESHOP

Pure Water Facial Mist, Juju Orange, Pure Water from Jeju Island - THEFACESHOP

Lovely, Angel Skin Loose Powder - THEFACESHOP 

Make up Brush - THEFACESHOP

Pinky Ribbon Travel Pack - ELIANTO

Varity Fresh Fruit Masker - THEFACESHOP

nih a part things yang aku guna. nak tulis lebih-lebih malas lah pulak. but mostly suma product Thefaceshop & Elianto je. tak lari daripada kesua-dua brand tersebut. Product lain tak berminat lah. sorry.



Hello Kitty Pocket. oppss. ada orang berbogel. sila jangan lihat 0.o


My wardrobe yang menyimpan pelbagai khazanah alam. sekali buka je pintu, beterabur suma baju keluar. so jangan simply buka apa-apa dalam bilik aku. kemungkinan luar je nampak kemas. dalam masyaAllah.


some of my necklace collection. Gambar poyo di citu.


Koleksi beg yang tiada tolok bandingan nye. klu runtuh bag holder tuh, aku kena ambil tindakan sewajarnye dengan berhenti untuk membeli beg lagi. mampukah diriku ?=.="


some of medal yang aku dapat masa hari sukan sekolah-sekolah dulu. baru tahu aku boleh berlari ? tgk kaki lah babe. nih kira pencapain ko-kurikulum lah. piala akademik tak simpan dalam bilik. ada dalam almari kat ruang tamu.Antara acara yang aku pernah menang 4x 400 meter & road run atau dengan kata lain merentas desa. aku suka long distance. tak suka short distance. sebab kalau long distance boleh tengok siapa yang lebih hebat stamina nye siapa yang akan pancit dulu. hek eleh padalah tak boleh lari pecut cakap je lah. yang pingat sekolah rendah tuh aku tak ingat lah pulak. rasanye menang lari bawa bola pingpong dalam sudu kot. tapi aku ingat time tuh aku rumah hijau.


MURID CONTOH. okay perlu ke cap lock & bold sekali, tak tahu tang mana yang perlu dicontohi. masa sekolah rendah dah la malas belajar. bila suruh buat program nilam, aku dengan bangganye salin je sume sinopsis yang ada dekat belakang buku cerita dekat library letak dalam Buku Program Nilam. Then cikgu semak, masa habis sekolah rendah degan tak semena-mena dpt cemerlang program Nilam. nih yang nk dicontohi ? xDDD Murid Contoh nih cikgu-cikgu yang vote. masa terpilih antara top 10 calon murid contoh, rasa cam tak confident je nak menang, sebab pesaing suma bagos-bagos. da la dorg panggil nama sorang-sorang masa perhimpunan. memang malu gila sebab rasa diri nih sangat tak layak. Tetibe nama naik & tercalon. Then masa nk umumkan Murid Contoh Tahap 1 Bulan Sept 1999,Tahap 1 maksudnye kategori darjah 1,2 & 3 , juru acara baca biodata. Tetiba apa yang dia baca suma berkaitan dengan aku. contohnya "dilahirkan pada tanggal 15 Januari 1990 dan bla bla bla. ." eh eh tuh bukan besday aku ke ? masa tuh dah tak senang duduk dah. last-last masa dorang umum, tawakal je la jalan naik pentas. pengalaman yang tak dapat dilupakan sampai sekarang.


nih besh fwen masa form 1 until form 3 dekat Sekolah Menengah Kebangsaan Wangsa Melawati. Nama empunye badan NUR AMALINA BT ANNUAR. berkepit macam belangkas. Dia kawan yang sangat baik sampai sekarang tak jupa orang lain sebaik dia. pendengar setia. dulu  dia lah peneman kalu nk pergi dating pown bawa dia sekali sebagai bodyguard. cinta monyet masa zaman sekolah. Frame zirafah nih dia bagi masa besday aku dulu. Rindu sangat kau Mal. nanti kita pergi buka puasa sama-sama ya ! kawan dunia akhirat insyaallah^^ masa sekolah rendah besh fwen aku ialah FARAH IDAYU BT YUSOF. takde gambar tak semestinye dah lupa. sentiase tersemat dalam hati :) Both mereka sangat oohhhseeem. kawan yang tiada tandingan. hope our fwenship'll never ends. 



nih member-member kamcing masa dekat Sekolah Menengah Bukit Indah, Ampang. masa form 4 aku pindah rumah dari KL ke Selangor. Tetibe kena nyani lagu Negeri Selangor okay memang tak lahh. setiap kali perhimpunan ikot gerak bibir je. FARHANAH FATIN, SHIKIN & ATHIRAH. nih gambar masa kitorang ikut lawatan ke Pulau Pangkor. Gambar nih kitorang snap dekat Menara Condong Teluk Intan Perak.


bagasi-bagasi yang baru di bawa pulang dari Uitm Shah Alam. 24 hours online non-stop, barang tak kemas-kemas. tolong lah jadik rajin, tolong lah. kalau macam ini, siapa nak masuk meminang kau eh ? barang sampai buka cuti semester balik camni je. siap angkat je balik nanti bawa g Shah Alam semula bak kata emak ^__^


Thanks for reading. Keep waiting for the next interesting entry !


15 LOVE letter(s) from secret admirer:

♥ Cik Zack ♥ said...

wowowowo ini mmg bebetul minat pinkkk ni. hahaha sy pon mnt pink gk. tp xmmpu nk kmpul sume bnda mcm ni. bigclapp to you. hewhew mst rse bestt je tido n ade blik scntik mcm ni =)))

nashina rika said...

eh awk ;) takde lah cantik sgt blik nih. asek bersepah jek hihi. btw thanks <3

hilmi said...

sume pink...nti nk bg bnde kaler lain plak ,,,hehhe

Chachos Cheezy Wedges said...

semua benda pink?? obses sgt dgn kaler pink nie.. haha.. slmt medal x kaler pink... kah3!! gambar dlu2 nmpk mcm lg kecik je anda.. hahahaha

✰ BbyzyЯaRoxx ✰ said...

wahhhhh pinky2 semua ^^
titew suka biruu, hee ;)


*sygnya brg biru utk gegirl susah jumpa :3

nashina rika said...

HILMI: boleh je .kite terima je apa-apa yg org nk bagi

CHACHOZ : memg lahh dulu aku kurus gila. masok uitm baruuu gemok taw xDDD

BBYZY: mustyy bilik kamo biruuu kan. kumpul la brg-brg biru. comel jugaks :)

piko pink said...

perghh.....pinky sgt...like2..haha

nashina rika said...

Piko PINK : HAHA.

Mimieesyeerro said...

hee. woooww . pink . i love pink tooooo :) adore much kat colour pink taw :))

nashina rika said...

MIMIE: same lah kita :))))

Suhana Shuib said...

so pinky dalink! hehee.. sweet..

man luqman cool boy said...

pnjgnya...dia punye entry..nice pinkish gurl

nashina rika said...

SUHANA SHUIB : thank you <3

LUQMAN : =)))

sha_azmi said...

sah!!mmg pminat pink nih..wuu ^^

nashina rika said...

sha_azmi: hehehehh ;))))