Blogger Templates

Friday, July 27, 2012

melahap sushi di Octopus Ampang Point sehari sebelum Ramadhan^^


Assalamualaikum sahabat handai rakan taulan ! 
Alhamdulillah puasa berjalan lancar so far. masih belum tinggal & terawih juga penuh. *syukur syukur. sebelum meneruskan topic perbualan kita pada hari ini, nak minta jasa baik korang kalau ada yang sudi nk like my page sila kn. boleh click dekat cini.

maciiihhh ! ^___* dekat page nih ade jual preloved  & new items. have a look ladies ! okay dah habis pasal itu now beralih pula pada tajuk entry seperti yang tertera di atas. Peristiwa ini berlaku sehari sebelum Ramadhan yakni sebelum berpuasa. aku nih seorang penggemar sushi. yes i am :) so bagi melepaskan gian dah lama dah tak melahap benda alah ni.so on that day, sempat la menyuap dua, tiga suapan sushi di OCTOPUS, AMPANG POINT. sangat lazat enak berkrimm. nom nom nom !


Pada awalnya, my cousin and I saja nak pergi Ampang Point nak usha baju raya lah konon-konon. Memandangkan dekat AP nih mostly butik je yang berleluasa di sana, kami hanya mampu menelan air liur sahaja melihat baju yang cantik menawan gojes. eh bukan sama maksud ke dua tuh ? =.=" tak apa lah. tunggu aku kerja bangus-bangus dulu nanti aku datang sini balik beli baju raya untuk 3 tahun lagi. itu pon kalau dah dapat kerja time tuh. muehehe.


Kitorang pakai cekau je sushi yang sedang bergerak laju itu. yang ala-ala ikan masak kicap tuh sangat sedap rasa dia. memang rasa macam ikan masak kicap lah. memang sedap lah. yang egg miyo pon sedap juga. yang salmon tuh tak berapa nk urrrmp. kurang garam rasanya. eh takla, tak sedap sebab rasa dia sangat mentah.macam makan ikan yang baru bawa keluar daripada peti ais kat umah kau.Padahal aku nih peminat setia Ikan Salmon. kalau makan steamboat tak sah kalau tak ada salmon. salmon, iloveyou. really miss nak makan kau. jum pergi Johnny's jum !


membuka mulut dengan diameter keluasan yang agak melampau untuk menikmati salmon mayo. Kepada viewrers sekalian, jangan nk terliur sangat. bulan puasa nih.


aku tengok orang yang makan kat sini, ayah emak kecil-kecil dah ajar anak dorang makan sushi. tengok ada budak sorang tuh dah macam makan nasi aku tengok dia makan sushi.okay la nanti cerita lebih-lebih batal pulak puasa korang eh. bulan puasa nak cerita pasal makan kena slow-slow sikit, nanti kena tangkap ;)

Thanks for reading. Keep waiting for the next interesting entry!

6 LOVE letter(s) from secret admirer:

nur anis said...

sedapnya sushi...:)

nashina rika said...

NUR ANIS: sushi memang sedappp ;))

onie said...

kegemaran onie !hehe......

nashina rika said...

eh same lah ONIE :)

Mimieesyeerro said...

hahaha. nyum3 . keliur lak bile tgok gambar2 tu. mie comment pn tgh puasaa . hewhew . AP mmg slalu pegi dulu. makcik buka restoran kat situ . tpy skrg jarang dah nak pegi sebab makcik dah pindah restoran .hihi :p

nashina rika said...

ohhh. MIMIEESYEERRO: duduk area dekat dekat cni jugaaa. nanti jemput dtg umah beryaerr x)))