Blogger Templates

Tuesday, August 28, 2012

Eid Mubarak 2012 ; raya pertama bertemakan colour electric blue ;)



Assalamualaikum sayangs sekalian ;) 
rasanya belum terlambat nak wish 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ;) 
Maaf Zahir & Batin
baru hari ini ada mood nak update blog. lama betul bercuti daripada update blog. berat sangat tangan nih nak menaip sebab terlebih makan ketupat , rendang lah kot =.=" okay , nih antara gambar-gambar sekitar hari raya pertama yang bertuah dipilih untuk disemadikan dalam blog ini. nak cerita sikit tentang tema on that day. seperti yang anda sedia maklum, tema kitorang adalah Electric Blue. This year kami telah beraya di Kluang , Johor. pagi raya as usual la pergi sembahyang sunat aidilfitri dekat masjid berhampiran. then pergi menziarahi kubur atok & wan. sesi bersalam-salaman yang paling dinanti-nantikan sebab nak tadah tangan minta duit raya. hehe. lepas makan ketupat, rendang, kuah lodeh bagai , sempat juga pergi beraya beberapa buah rumah. tuh jela. then kepenatan balik tido atau pon terbongkang tengok tv. cerita best-best oOo time raya. Rasa macam tak sistematik jee sebab time raya orang semua nak beraya bukan nak duduk depan tv. Time tuh lah nak tayang cerita best-best. cerita yang baru kuar wayang pon dia nak tayang. *hambek kau , font pon nak ikut tema juga. electric blue. gasak la ^^


Baju raya pertama yang bertemakan Satin & Lace nih beli dah siap jee. ready-made disebabkan kesuntukan masa yang sangat melampau. Alhamdulillah ada pulak saiz S. memang muat-muat badan lah kn. dah tak ada masa nak tempah-tempah lagi dah. kalau pergi kat tailor, mau dia humban kain-kain aku keluar dari kedai dia. aku beli baju nih pon masa first Ramadhan hari tuh. pergi sorang-sorang jee menapak kat 
Jalan Tuanku Abdul Rahman.
 gigih juga lah mencari puasa-puasa pon. Beg yang comel tuh beg recycle jee. pakai apa yang ada. benda lain boleh lah nak recycle. baju memang takkan recycle lah kalau raya. kalau pakai baju recycle memang tak ada mood terus o.0


Ribbony Electric Blue Wedges (comel kan ? ) with stoking kaki. Ribbony Lace (reben-reben dekat kain). Pearl Half Moon Shawl. Labuci Electric Blue scraft (actually untuk orang akad nikah tapi tibai jee pakai raya


buat pertama kalinya dalam hidup, Baby 'Aqeel Zhafran menyambut Aidilfitri. siap pakai baju melayu. awak memamg henceeem boy lah.


bersama sepupu-sepapat sambil meggayakan duit raya yang diperolehi. Alhamdulillah. semakin meningkat usia , semakin tinggi nilai duit raya yang diperolehi. huhu xDDD suma pakai heels and wedges. aku jee nampak pendek nih. hurrm , nasib bdn =.O

UNGKU NURUL FARHAH
UNGKU KHAIRUNISA 
UNGKU SHASYA

apasal nama aku sorang jee tak ada ungku dekat depan ? sobs. jawapannya sebab yang ada Ungku adalah my mom. 



keturunan Ungku :)


sayanggss gila dekat PUAN HAJAH UNGKU ZAUYAH BT UNGKU MOHAMAD
muaaaaaahxxx !!!


Selamat beraya lagii ye. syawal ada 30 hari. mesti banyak open house yang nak kena attend. dengan kenduri kawin lagi. makan , makan juga. kesihatan kena jaga. jom kita kutip duit raya sebanyak mungkin tahun nih. sempat lagi nak beraya kutip duit raya. Selamat berpuasa sunat 6 Hari Raya juga kepada yang berpuasa. aku pon baru nak start hari ini. selamat bersahur lah ye (:


Thanks for reading. Keep waiting for the next interesting entry !

15 LOVE letter(s) from secret admirer:

hilmi said...

selamat hari raya nur farhana
maaf zahir dan batin
comey sokmo dio. . .

nashina rika said...

selamat hari raya aidilfitri jugaaaa. maaf zahir & batin :))) awopp pom semak sokmo ~

cik nana said...

gojes nye kamu dearrr. shawl gojes, kasut gojes, beg gojes, kain siap ada reben tu comelll. ;)

nashina rika said...

eh takdelah CIK NANA. nanti nk g terjah blog kamu pula. nk tgk baju raya gojees awk ;)

Cik Suheela said...

slmt hari raya dear...lawanya kamu dihari raya...:)

nashina rika said...

CIK SUHEELA: thanks :) kamu lagii canteks dear ~

Fuad Amin said...

salam aidilfitri..singgah cni dan follow...follow me back ea..www.cfuad.blogspot.com

nashina rika said...

thank you :) dah follow balik FUAD AMIN :)

boni kacak said...

cantik juga ye kaler ni.. hadoi.. teringin nak try la tahun depan

nashina rika said...

BONI KACAK: memg cantek. rmai gaks pkaii kaler nih dish year , selamat mencuba taon depn :)

♥ Cik Zack ♥ said...

cntiknyaaa kamu sygs :))) electric blue n bju tu nice laa. nk bwk g tunang nti pon buleh kan ? hehehe

masshie mastura said...

u always gojes as always la syg. proud to b your friend:)

nashina rika said...

CIK ZACK : agaksla. simpan untuk pkaii mse tunang nnty ;)

MASTURA : awk lagii gojes plus lawa dari sekolah lagii. really mishyou shoomuch <3

Nor Idayu Abd Rahman said...

Comel baju raya!!! Selamat hari raya!!

nashina rika said...

NOR IDAYU RAHMAN : thank you. Happyy raya too x)))