Blogger Templates

Wednesday, August 29, 2012

Gadiskurung PINK beraya di Mersing , Johor


Assalamualaikum pakcik , makcik , kakak , adik , abang , atok, nenek xD siapa lagi yang tak disebut ?ngegege. 
amacam raya ? masih beraya sakan ye. Selamat meneruskan aktiviti raya korang ek. okay on the third Syawal yang lalu , sempat juga lah kami sekeluarga pergi beraya di MERSING , JOHOR. siapa orang Mersing kat sini , habaq mai sikit. ada tak ? ce cite ce cite sikit. promote sikit keindahan yang ada di sana. Mersing adalah satu tempat yang nice , kampung yang nyaman & damai kerana di kelilingi dengan pantai. Mersing merupakan the place that my mother dibesarkan. Pada hari tersebut , aku telah menggayakan 
Ribbony Pinky Baju Kurung with colour blocking Pearl Half Moon Shawl.
kitorang  sempat singgah beraya a few rumah sanak-saudara yang masih menetap di sana.


sibuk sangat nak ada reben-reben dekat baju kurung tuh. bila pergi beraya sibuklah reben tercabut nak kena ikat balik. what a childish you are =.="


Memanjakan diri di atas buaian sambil menghirup udara kampung yang segar lagi nyaman & bersih . ahha ^__-


Rumah ini menyimpan 1001 kenangan yang akan disimpan jauh di dalam hati sehingga  nafas yang terakhir (:


My first trial wearing turban. agak kurang selesa juga lah. suka-suka je nak try. But not my taste kot. Last-last after performing solat zohor dekat Masjid berhampiran , cabut terus Turbanian Scraft. tinggal inner ninja sahajee. fuhh , lega macam baru dapat bernafas daripada kesesakan di bahagian kepala.


Pengalaman yang tak dapat dilupakan adalah berpeluang menikmati keenakan Tebu. Ya Allah , dah lama memang teringin nak makan tebu. Selalu yang ada jual air tebu. nih buah tebu. okay fine macam orang jakun dah aku nih. dah tak nak cakap banyak. nanti kena label kat dahi tuh budak jakun.


Berjalan ala-ala orang yang first time datang kampung. hoho.


dah macam watak kartun dalam filem animasi je aku tengok dia nih O.^ by the way, this ohhsem Half Moon Shawl nih pon beli dekat Jalan Tuanku Abdul Rahman. dekat tudung nih ada 3 different colours. combination between Baby blue, pink & purple which is colour blocking yaw.


Singgah membeli belah secara kecil-kecilan sebelum pulang


Kau ingat dekat Terengganu je ada keropok lekor. kat sini pon ada juga. Melantak keropok lekor yang sudah siap digoreng & disebabkan cuaca yang panas semasa beraya terpaksa menhirup 2 cup Air Milo Ais. nih manusia ke alien ? ;) 

Nak tanya , duit raya korang dah berapa ribu dapat ? cepat , cepat raya dah nak habis nih. huhu ! saja nak bagi korang cuak sikit. Jom lawan siapa dapat kumpul duit raya paling banyak , dia menang xD

Thanks for reading. Keep waiting for the next interesting entry !

5 LOVE letter(s) from secret admirer:

♥ Cik Zack ♥ said...

wehoooo comelnye dye. mmg mcm di alam fantasi jerk. hik3 selamat hari rye si gojesss ;)

cik nana said...

ahaiii comel nye bajuu pink siap reben..

nashina rika said...

Selamat Hari Raya juga CIK ZACK si cantek ;)

CIK NANA: thank you. baju raya awk msty cantek lagii :DDD

boni kacak said...

adoi..comelnya dia....

duit raya? duit raya saya dapat rm50.hahahah. macam kelakar pun ada . besar panjang macam ni pun still dapat lagi duit raya.hahaha

nashina rika said...

BONI KACAK: ala takpela. tak klakar pon , bangga lah still dapat duit raya. alhamdulillah , daripd tak dpt lgsung >.<